Dinamika plaćanja

Plaćanje u dvije rate

Zakup odabrane smještajne jedinice se obavlja u dva dijela. Prvi dio se plaća unaprijed prilikom rezerviranja objekta, a drugi dio se plaća na dan dolaska gosta vlasniku objekta.

Iznosi akontacije su različiti, a ovise o visini sredstava koje se agencija, odmah po primitku prve uplate, obvezuje preusmjeriti na žiro-račun iznajmljivača. Shodno tome iznosi akontacije mogu biti  20 - 50% cijene cjelokupnog aranžmana. U posebnim slučajevima (npr., u slučaju rezervacije čija ukupna vrijednost ne prelazi 300 eura ili u slučaju rezervacije gostiju kojima je za ulazak u Republiku Hrvatsku potrebna viza) potrebno je pri potvrdi rezervacije uplatiti 100% ukupnog iznosa rezervacije.Iznimno, postoji mali broj objekata u našoj ponudi, kod kojih akontacija za rezervaciju iznosi 50% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 50% se plaća Agenciji mjesec dana prije dolaska u objekt. Radi se o objektima čiji su vlasnici pravne osobe (poduzeća), pa zbog njihovih poreznih obaveza s njima imamo posebne ugovore. Prilikom rezervacije/kalkulacije navedenih objekta iznos akontacije i vremensku period plaćanja ostatka iznosa jasno je iskazan na kalkulaciji.

Ukoliko je ukupni iznos rezervacije manji od 200 eura, cijeli iznos se plaća odjednom.

Rok za uplatom rezervacije

U cilju potvrde rezervacije gost se obvezuje u roku 48 sati (subote, nedjelje i državni praznici se ne računaju) po ispostavi predračuna izvršiti uplatu rezervacije, te potvrdu o tome proslijediti agenciji.

Točan rok do kojeg se agencija obvezuje prijavljene termine držati pod opcijom (prvenstvo zakupa za naručitelja) je naznačen na svakom ispostavljenom predračunu pod rubrikom "rok dospijeća".

Od trenutka kada gost ispuni i pošalje prijavu rezervacije, pa za naredna 48 sati, se sa tržišta povlače odabrani datumi i pravo prvenstva zakupa pripada podnositelju prijave. Rezervacija predmetnog objekta od strane drugog gosta u navedenom terminu nije moguća. Navedeni termini na internetu se označavaju žutom bojom.

Ukoliko do roka dospijeća gost izvrši uplatu rezervacije i potvrdu o tome proslijedi agenciji, odmah po provjeri izvršene uplate prijavljeni termini će biti označeni crvenom bojom, te za predstojeću sezonu neka druga rezervacija iste smještajne jedinice koja bi se barem dijelom preklapala sa potvrđenim terminom više neće biti moguća.

Ukoliko u za to predviđenom roku agencija ne dobije potvrdu o izvršenoj uplati smatrat će se da je gost odustao od prijavljene rezervacije. Na internet prikazu prijavljeni termini nakon proteka roka dospijeća više neće biti označeni žutom bojom, već će biti ponovno označeni kao dostupni - bijela boja.
 
Secure server   Vakance travel agency
 Hrvatska turisticka zajednica Udruga putnickih agencija